תחום הגלידה בישראל עבר שינויים רבים במהלך השנים.
גלידה, שהייתה פעם מוצר פשוט וזול, הפכה למוצר גורמה שמזוהה עם איכות וחדשנות.
ראשית הדרך
הגלידה הגיעה לישראל עם העליות הראשונות מאירופה, והפכה לחלק בלתי נפרד מהקיץ הישראלי החם. תחילה נמכרה הגלידה בעיקר בחנויות קטנות ובאוטו-גלידה שנע בעיר.
התרחבות וחדשנות
בשנות ה-70 וה-80, התרחב תחום הגלידה בישראל עם כניסתן של רשתות גלידה גדולות כמו "גלידות ויטמן" ו"גלידות שטראוס". בתקופה זו, החלה להתפתח תרבות של גלידריות בוטיק שהציעו טעמים ייחודיים ומגוונים יותר.
תחילת המאה ה-21
תחילת המאה ה-21 הביאה עמה גל חדש של חדשנות בתחום הגלידה. רשתות חדשות כמו "גלידת אניטה" ו"גלידת הבוטיק" החלו להופיע, כשהן מציעות גלידות בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים. בנוסף, החלו להיכנס לשוק הישראלי מותגים אמריקאיים כמו "בן אנד ג'ריז" ו"אגן דאז", שהביאו עימם טעמים חדשניים ושיטות ייצור מתקדמות.
כניסת מכונות הגלידה ROYAL
נקודת מפנה נוספת הייתה כניסת מכונות הגלידה ROYAL לישראל בשנת 2007. מכונות אלו, המיובאות על ידי חברת אייס רויאל טכנולוגיות, הביאו עמן סטנדרטים חדשים של איכות וחדשנות. מכונות ROYAL הפכו לשם נרדף לאיכות, והן נמצאות כיום כמעט בכל פינה בישראל – מגלידריות ומסעדות, דרך שייק ברים וחנויות נוחות, ועד למשרדים ממשלתיים, חברות הייטק ואולמות אירועים.
מגמות עדכניות
בימינו, תחום הגלידה בישראל ממשיך להתפתח ולהשתנות. גלידות טבעוניות, גלידות ללא סוכר וגלידות עשירות בפרוטאין הן רק חלק מהמגמות החדשות. בנוסף, ניתן למצוא כיום בישראל גלידריות שמציעות טעמים יצירתיים ובלתי שגרתיים כמו גלידת חומוס, גלידת בירה וגלידת גזר.
סיכום
תחום הגלידה בישראל עבר דרך ארוכה משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד היום. מה שהיה פעם מוצר פשוט וזול הפך למוצר איכותי וחדשני שמזוהה עם יצירתיות וחדשנות. מכונות הגלידה ROYAL שיחקו תפקיד מרכזי במהפכה הזו, והן הביאו עמן סטנדרטים חדשים של איכות וחדשנות תוך דגש על האיזון הנכון של עלות ותועלת עבור בית העסק.